Rådgivning i IT- og ERP-strategi

Genvejen til et succesfuldt projekt

Er dine nuværende systemer ikke længere tidssvarende, og står du med overvejelser om, hvorledes du bedst kommer videre? Så bør du tage tiden ud til at få afklaret en retningen for en fremtidig IT- og ERP-strategi.

Udarbejdelsen af en strategi vil ikke blot hjælpe dig til at identificere den fremtidige retning for systemunderstøttelse, men samtidig også understrege de indsatsområder, hvor der skal investeres for at kunne lykkedes med en fremtidig transformation.

Formål
Eksempel på leverancer

Udarbejdelsen af en IT- og ERP-strategi tilbydes som en kundespecifik leverance, hvor fokusområder aftales på forhånd med kunden. Det anbefales dog, at alle områder afdækkes, da afhængigheden mellem de forskellige områder kan have afgørende betydning for konklusionen.

Forretningsanalyser

Alt for ofte sker det, at virksomheder kaster sig ud i et ERP-projekt uden at have investeret tilstrækkeligt ind i det forberedende arbejde. Oftest vil det medføre mange overraskelser i projektet, som både kan være ekstraordinært fordyrende og udsætte en afslutning på projektet. Hvad værre er, resultatet kan vise sig at være et dårligt match mellem system og forretning, hvorved hele investeringen kan være mere eller mindre spildt.

Det er derfor enormt vigtigt at få investeret rigtigt ind i det forberedende arbejde, hvor både virksomhedens vision, strategi og arbejdsgange skal gennemgås, for at finde den rette vej frem. En investering ind i et forarbejde bestående af et godt og kvalitetsfyldt håndværk vil give dig de bedste kort på hånden til at træffe de rette dispositioner for din virksomhed uden vaklen.

Formål
Eksempel på leverancer

Forretningsanalysen tilbydes som en skræddersyet leverance, med udgangspunkt i virksomhedens forretningsmodel, strategi og arbejdsgange. Disse sammenholdes med en data- og systemanalyse, samt en gennemgang af kompetencer og ressourcer, for at skabe et 360 graders beslutningsgrundlag.

Strategiske analyser

Opkøb og salg vil ofte generere et behov for at foretage en kritisk vurdering af, hvorledes det fremadrettede systemlandskab skal se ud. Ofte giver det mening, allerede i en due diligence proces, at få foretaget en analyse af, hvilket systemlandskab man overtager, da der kan være både gevinster og større omkostninger skjult i, hvorledes en virksomhed er teknisk funderet.

Andre gange kan det være relevant at bringe en partner i spil til at få foretaget en uvildig analyse af, hvorvidt et projekt er på afveje, og hvad der skal gøres for at komme på rette spor igen. Disse analyser er altid rettet imod en strategisk beslutning, og skal understøtte og tilsikre, at det rette valg træffes.

Formål
Eksempel på leverancer

Modsat en forretningsanalyse får du her svaret på en mere konkret problemstilling. Analysen vil benytte sig af Cornerstones’ metode, men vil blive tilpasset den enkelte problemstilling, der ønskes en tilbundsgående fremstilling af og anbefaling omkring.

Vores specialist, hjælper dig trygt videre i processen

Peter Falden Jensen

Peter varetager typisk rådgivning og projektledelse i store og komplekse projekter. 

Tidligere har Peter haft ledende stillinger og roller hos Kamstrup A/S, SAP SE, Vestas A/S og EG A/S, hvor fællesnævneren har været rådgivning omkring digitalisering, samt ledelse af implementering forretningssystemer, især med fokus på ERP.   

Skal vi hjælpe dig videre?

Book en samtale gennem formularen herunder,
eller kontakt os på telefon eller mail, for at høre mere om,
hvad vi kan gøre for dig.

Brug for sparring?